Hrvatskoj poštanskoj banci produžen certifikat Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Tvrtka prijatelj zdravlja“

Hrvatskoj poštanskoj banci je u četvrtak, 6. lipnja 2024. produžen certifikat Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Tvrtka prijatelj zdravlja“ u sklopu Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ čime je stekla pravo i tijekom narednih pet godina s ponosom nositi oznaku koja je potvrda brige o zdravlju zaposlenika i klijenata. 

HPB je svoj prvi certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“ dobila u srpnju 2022. i postala prva banka u Hrvatskoj s ovim važnim priznanjem u segmentu promicanja zdravlja i zaštite na radu.

Ravnatelj HZJZ-a, izv. prof. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med. spec uručio je certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“ predsjedniku Uprave HPB-a Marku Badurini, a na prigodnoj svečanosti prisustvovali su predstavnici tima HZJZ-a, članovi Uprave HPB-a i zaposlenici uključeni u projekt.

„S obzirom na porast kroničnih nezaraznih bolesti potrebno je dodatno ulagati u zdravstvenu pismenost provedbom edukativnih aktivnosti i na radnom mjestu jer tu zaposlenici provode većinu svog dana. Čestitam Hrvatskoj poštanskoj banci na uspješnom produženju ovog certifikata“, izjavio je Krunoslav Capak.

HPB je i u 2024. ispunila sve kriterije za stjecanje ovog važnog certifikata na temelju poduzetih i provedenih aktivnosti promicanja zdravlja na radnom mjestu, iskazane pažnje i brige o zdravlju zaposlenika i klijenata te očuvanja okoliša kao i ukupnoj promociji važnosti zdravlja i zdravih navika.

„Ulaganje u zdravlje i promicanje zdravog načina života naših zaposlenika visoko je na ljestvici prioriteta HPB-a, što osobito potičemo i podupiremo iz godine u godinu. Drago mi je što je predanost naših kolega u organizaciji svih aktivnosti prepoznata i pozitivno ocijenjena te što svojim internim projektima utječemo na stvaranje uvjeta za zdravu radnu okolinu, promicanje zdravlja i zaštite na radu u Banci“, izjavio je prilikom preuzimanja priznanja predsjednik Badurina.