Potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije i izvođenju radova cjelovite obnove zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Dana 14. listopada 2022. ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i direktor tvrtke TEXO MOLIOR d.o.o., Antonio Deranja, potpisali su ugovor o izradi projektne dokumentacije i izvođenju radova cjelovite obnove zgrade Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na adresi Rockefellerova ulica 2, Zagreb u iznosu od 135.200.000,00  kuna bez PDV-a, odnosno 169.000.000,00  kuna s PDV-om.

Sredstva za izradu projektne dokumentacije i izvođenju radova cjelovite obnove Hrvatski zavod za javno zdravstvo osigurao je iz Fonda solidarnosti Europske unije i Mehanizma za oporavak i otpornost kroz operaciju FSEU.2021.MZ.050, HZJZ – FAZA 3 – Obnova Rockefellerove 2.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo svoje djelatnosti obavlja na više lokacija u Zagrebu koje su djelomično neupotrebljive nakon potresa iz 2020. godine, a čija je sanacija nužna kako bi se neometano nastavio rad svih službi.

Iako smo dio objekata obnovili, zgrada na adresi Rockefellerova 2, u kojoj su bile smještene Služba za mikrobiologiju, Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti, Služba za epidemiologiju nezaraznih bolesti i Služba za medicinsku informatiku i biostatistiku, u potresu je značajno oštećena. Službe su privremeno preseljene i njihov se povratak očekuje nakon cjelovite obnove zgrade u zadnjem kvartalu 2023. godine.