Održan skup „Breast Cancer Screening Working Group: A Project of CANCON Work Package on Screening (WP9)“ – Zagreb, 17. i 18. rujna 2015.

canconU Kući Europe, Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, je 17. i 18. rujna održan skup pod nazivom „Breast Cancer Screening Working Group: A Project of CANCON Work Package on Screening (WP9)“  u sklopu CANCON Joint Action projekta u kojem Hrvatski zavod za javno zdravstvo sudjeluje kao pridruženi partner. Cilj CANCON JA projekta je napraviti europski vodič o unaprjeđenju kvalitete u sveobuhvatnoj kontroli malignih bolesti kroz suradnju različitih radnih paketa, a više informacija o samom projektu dostupno je na web-stranici http://www.cancercontrol.eu/

Skup je uključivao predavanja europskih stručnjaka u polju ranog otkrivanja raka dojke, prezentacije o statusu nacionalnih programa ranog otkrivanja raka dojke u odabranim državama s različitim stupnjem implementacije kao i okrugli stol te radionicu o ključnim temama važnim u kreiranju gorenavedenog europskog vodiča.

Skup je otvorila dr. Valerija Stamenić ispred Ministarstva zdravlja, pozdravni govor ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo održao je dr. Marijan Erceg, a vodio ga je dr. Mario Šekerija iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koordinator CANCON projekta za Hrvatsku.