Izaslanstvo ukrajinskog Ministarstva zdravstva posjetilo Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U okviru studijskog obilaska, izaslanstvo ukrajinskog Ministarstva zdravstva, Zavoda za zdravstveno osiguranje i drugi predstavnici ukrajinskog zdravstvenog sustava posjetili su nedavno Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Kako su posjetitelji iz Ukrajine napomenuli u pozdravnom govoru doc. dr. sc. Krunoslavu Capaku, ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, razlog njihovog dolaska bio je upoznati pobliže hrvatski zdravstveni sustav koji je jedan od najbolje uređenih zdravstvenih sustava u svijetu. Hrvatska je i jedna od zemalja koja uspješno provodi projekt uvođenja e-zdravstvenog sustava s kojim Ukrajina tek kreće, a hrvatski stručnjaci svojim znanjem i iskustvom pomažu ukrajinskim kolegama u ovom projektu.

Ovaj studijski obilazak provodi se u organizaciji dr. Tihomira Strizrepa, koji radi kao stručni suradnik Svjetske banke i pruža konzultantske usluge u području zdravstvenog osiguranja i financiranja zdravstva u Ukrajini, Kazahstanu, Armeniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Latviji i Južnoj Africi.