Održan prvi tehnički sastanak radnog paketa 5 u okviru projekta EU-JAV

U ponedjeljak i utorak, 21. i 22. siječnja 2019. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo održan je prvi tehnički sastanak radnog paketa pet (WP5) pri europskom projektu European Joint Action on Vaccination (EU-JAV). Cilj sastanka bio je upoznavanje s metodama praćenja cijepljenja i procjene procijepljenosti zemalja partnera kako bi se započeo rad na zadacima 5.1 (Task 5.1) i 5.2 (Task 5.2).

Hrvatski zavod za javno zdravstvo vodi zadatak 5.1 čiji je cilj procijeniti interoperabilnost imunizacijskih informacijskih sustava u kontekstu novog Europskog okvira interoperabilnosti.

Zadatak 5.2 vodi danski Statens Serum Institut te za cilj ima stvoriti alat za izračun harmonizirane prekogranične procjene procijepljenosti cjepivom protiv ospica.

Rasprava i zaključci sa sastanka poslužili su kao početna točka rada na upitniku koji će biti upućen zemljama partnerima te će se koristiti za prikupljanje informacija o metodama praćenja cijepljenja i metodama procjene procijepljenosti.

Sastanku su prisustvovale sljedeće zemlje partneri: Austrija, Danska, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Latvija, Nizozemska, Slovačka, Španjolska i Švedska.

Više o projektu EU-JAV pogledajte u službenom letku projekta.