Cijepljeno je 40% odraslog stanovništva!

U petak 4. lipnja broj osoba koje su primile najmanje jednu dozu cjepiva dosegao je 1.329.754, čime je cijepljeno 33% ukupnog stanovništva, odnosno 40% odraslog stanovništva. Od 1.329.754 cijepljenih osoba, za njih 569.149 cijepljenje je završeno što čini 14% ukupnog odnosno 17% odraslog stanovništva.

„Zahvaljujući predanosti i trudu zdravstvenih djelatnika, napredujemo prema željenom cilju. Cilj nam je do kraja lipnja procijepiti 50 posto odraslog stanovništva i tako sigurnije ući u predstojeću turističku sezonu. Iako je cijepljeno 40 posto odraslog stanovništva i epidemiološke prilike su nešto povoljnije, bitno je napomenuti kako epidemija još traje i ne smijemo se opuštati. Unatoč toplom vremenu, virus se i dalje širi. Ovom prigodom pozivamo sve građane da se prijave za cijepljenje i ne odgađaju prijavu. Omogućeno je dovoljno cjepiva za sve i cijepljenje je jedini način da suzbijemo prijenos zaraze i tako zaštitimo najugroženije.“, izjavila je prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (38,3% ukupnog stanovništva, odnosno 46,5% odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno u Sisačko-moslavačkoj županiji (18,7% ukupnog, odnosno 22,4% odraslog stanovništva).