Javnozdravstveni stručni skup „Mentalno zdravlje za sve“ – Europski tjedan javnog zdravlja.

Povodom Europskog tjedna javnog zdravlja koji se održava od 22. do 26. svibnja, Hrvatsko društvo za javno zdravstvo Hrvatskog liječničkog zbora održalo je dana 22. svibnja online javnozdravstveni stručni skup pod nazivom „Mentalno zdravlje za sve“.

Prof.dr.sc. Danijela Štimac Grbić, dr.med., ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, održala je izlaganje na temu „Strateški okvir zaštite mentalnog zdravlja do 2030. i akcijski planovi koji iz njega proizlaze“. U okviru predavanja predstavljen je i projekt JA ImpleMENTAL u kojem Zavod sudjeluje, čije su propisane „dobre prakse“ u području mentalnog zdravlja integrirane u navedeni strateški okvir.

Ovim se projektom nastoji pružiti podrška državama članicama u implementaciji dvaju primjera dobre prakse iz područja zaštite mentalnog zdravlja i prevencije suicida, „Reforme mentalnog zdravlja u Belgiji“ te „Austrijske prakse prevencije suicida – SUPRA“, a Hrvatska se u sklopu svog sudjelovanja obvezala provesti obje navedene, što je i uključeno u strateški okvir.