Pozivamo Vas na XX znanstveno–stručni skup “Voda i javna vodoopskrba” 2016.

P O Z I V

Pozivamo Vas na XX  znanstveno – stručni skup

 “VODA I JAVNA VODOOPSKRBA”

 sa središnjom temom :

 „Voda i sigurnost hrane “

Uvijek interesantno područje zdravstvene ispravnosti vode za piće i teme vezane za ovaj cilj do 1997. godine bile su prezentirane na skupovima Zdravstvene ekologije zajedno s problematikom zdravstvene ispravnosti hrane i predmeta opće uporabe. Na prijedlog tadašnjeg ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prof. Mate Ljubičića pristupa se organizaciji prvog znanstveno – stručnog skupa «VODA i JAVNA VODOOPSKRBA» u Karlobagu 1997. godine.

Na svim skupovima «Voda i javna vodoopskrba» bilo je u proteklom dvadesetgodišnjem  razdoblju preko 2 000 sudionika (neki i svih dvadeset puta). Ovaj impozantan broj govori o uvijek aktualnoj temi, koja će sasvim sigurno postati još aktualnija ukoliko se budemo maćehinski odnosili prema vodi.

Želja nam je vjerovati da smo doprinijeli da je preko 350 izlaganja (koliko je na ovim skupovima bilo) svatko nešto naučio, saznao, informirao se, da je sklopljeno puno poznanstava i prijateljstva. Također se nadamo, da smo nam pomogli upoznati zemlju u kojoj imamo sreću živjeti, trudili smo se da uđemo u kutke ove zemlje koji su nam bili i samima otkriće, da se upoznamo s kolikim bogatstvom vode ova zemlja raspolaže, a malo tko od nas o tome nešto više zna.

Želja nam je obilježiti ovaj dvadeseti jubilarni susret. Zahvaliti treba svima: svoj osmorici Ministara zdravlja, koji su bili pokrovitelji ovog skupa. Svakako treba zahvaliti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, svim županijskim zavodima za javno zdravstvo, svim vodoopskrbnim tvrtkama koje su sudjelovale u realizaciji ovih skupova, predstavnicima sanitarne inspekcije, svim tvrtkama koje su nas podupirale, ali u najprije treba zahvaliti Vama, drage kolege i prijatelji, koji ste nas podupirali cijelo vrijeme svojim radovima, svojim raspravama ili naprosto svojom prisutnošću.

 

Druga obavijest (pdf)