Tvrtki Igea d.o.o.  dodijeljen certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“

U okviru  aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Element 4 „Zdravlje i radno mjesto“, 6. studenog 2019. godine svečano je uručen certifikat „Tvrtka prijatelj zdravlja“ tvrtki Igea.

Tvrtka Igea prepoznala je značaj promicanja zdravlja i ulaganja u zdravlje svojih djelatnika, uključila se u projekt „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te uspješno zadovoljila sve potrebne kriterije za dobivanje oznake „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Tvrtka Igea članica je IN2 grupe specijalizirana za razvoj i implementaciju prostornih informacijskih sustava i ujedno prva tvrtka u Varaždinskoj županiji koja je dobila oznaku „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

Ovo priznanje dodjeljuje se tvrtkama koje svojim zaposlenicima omogućuju usvajanje zdravih životnih navika, promiču zdravlje na radnom mjestu i iskazuju pozitivnu brigu o zdravlju djelatnika, potrošača i klijenata te očuvanju okoliša.

Implementacija modula „Tvrtka prijatelj zdravlja“ provodila se na razini cijele kompanije, što je podrazumijevalo i istovremenu edukaciju, informiranje zaposlenika i ocjenjivanje radnog okruženja tvrtke u šest područja: (I) prehrana, (II) promicanje tjelesne aktivnosti, (III) zaštita zdravlja djelatnika na radnom mjestu, (IV) zabrana pušenja, (V) zabrana konzumacije alkohola, (VI) uređenje okoliša.