U Zagrebu održana druga od tri planirane edukacije edukatora programa PoMoZi Da

Tijekom dva dana, od 30. do 31. siječanja 2020. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu održana je druga od tri planirane edukacije edukatora programa PoMoZi Da.

Edukaciju je predvodila dr. sc. Ljiljana Muslić, klinička psihologinja, voditeljica edukativnoga programa PoMoZi Da u suradnji s pet od ukupno osam članova radne skupine, Bertom Bacinger – Klobučarić, prof. psihologije, Suzanom Fabijanić, dr. med., specijalistica školske medicine, Mirnom Jakšić, dipl. psihologinja, Mihelom Kozinom, prof. psihologije i dr. sc. Darkom Roviš, prof. soc. ped.

Jedanaest polaznika iz osam županijskih zavoda, i to iz Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske, Varaždinske, Karlovačke i Međimurske županije, aktivno je sudjelovalo u aktivnostima i vježbama kako bi kroz osobna iskustva nadopunili potrebna znanja važna za provedbu programa. Aktivnosti i vježbe iz održane edukacije sastavni su dio standardizirane trodnevne edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnozdravstvenog opismenjivanja i učenja vještine pružanja psihološke prve pomoći djeci i mladima s problemima mentalnoga zdravlja.

Ova edukacija sastavni je dio postupka certificiranja 3P edukatora. 3P označava korake pružanja psihološke prve pomoći djeci i mladima tijekom neposrednog razgovora (tri osnovna koraka koji počinju slovom P – Pristupi, Podrži i Potakni)

Program PoMoZi Da je razvijen u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, elementa Zdravstveno obrazovanje, podelementa Mentalno zdravlje (Više o programu pogledajte na sljedećem linku Edukativni program PoMoZi Da – promocija )

Zahvaljujemo svim polaznicima i predstavnicima županijskih zavoda na velikom interesu i iskazanoj motivaciji da s nama u partnerstvu provode edukativni program PoMoZi Da te tako pridonose osnaživanju odgojno-obrazovnih djelatnika u području zaštite mentalnoga zdravlja djece i mladih.

„Zajedno do fondova  EU