Projekt „Živjeti zdravo“ pridružuje se obilježavanju prvog Europskog tjedna javnoga zdravlja

Projekt „Živjeti zdravo“ pridružuje se obilježavanju prvog Europskog tjedna javnoga zdravlja i to s dvije javnozdravstvene akcije.

Tako će se 15. svibnja provesti  javnozdravstvena akcija s ciljem promicanja i usvajanja zdravih životnih navika u tvrtki Kaufland Hrvatska, dok će 17. svibnja  Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obilježiti Europski dan osvještenosti o debljini javnozdravstvenom akcijom „Hodanjem do zdravlja“. Početak aktivnosti je predviđen za 11:15 sati ispred Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Rockefellerovoj 7, odakle se kreće prema Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Predviđeno trajanje aktivnosti je 30-45 minuta.

Podsjetimo, hodanje je jedno od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti. Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti jednostavno dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog „sjedilačkog“ načina života.

Svi zainteresirani su pozvani da nam se pridruže!

               „Zajedno do fondova EU“