Službi za mikrobiologiju HZJZ-a Nagrada za posebno postignuće u medicinskoj struci i znanosti

Ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. dr. sc. Krunoslav Capaku, dodijeljena posebna Nagrada za značajan doprinos funkcioniranju Medicinskoga fakulteta

 

Zbog izuzetnog zalaganja i stručnog doprinosa u suzbijanju širenja COVID-19, Medicinski fakultet sveučilišta u Zagrebu dodijelio je Službi za mikrobiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, voditeljica Blaženka Hunjak, prim. dr. med.,  Nagradu za posebno postignuće u medicinskoj struci i znanost i to za izuzetan stručni doprinos u suzbijanju širenja COVID-19 pandemije zbog uvođenja testiranja na novi koronavirus (SARS-CoV-2), te za doprinos razvitku struke i unapređenja dijagnostičkih procesa u kliničkoj mikrobiologiji u borbi protiv SARS-CoV-2 infekcije, a time i drugih budućih emergentnih infekcija u Republici Hrvatskoj, djelatnicima referentnih mjesta za testiranje na SARS-CoV-2 u Republici Hrvatskoj.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. dr. sc. Krunoslav Capak, također je tom prigodom primio posebnu Nagradu za značajan doprinos funkcioniranju Medicinskoga fakulteta.

Dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica nastavnicima i studentima održala se 17. prosinca na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća kojom je proslavljena 103. godišnjica Fakulteta.

Događaj se prenosio putem MEFZG  youtube kanala (https://youtu.be/DHq5otcrgRY) a prisutni su bili samo nagrađeni Nagradom medicina, za posebna postignuća u medicinskoj struci i znanosti te za značaj doprinos funkcioniranju Fakulteta.