U organizaciji HZJZ-a cijepljeno 445 studenata medicine i stomatologije

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo danas je u Školi narodnog zdravlja ”Andrija Štampar” drugom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19 cijepljeno 445 studenata medicine i stomatologije sa Sveučilišta u Zagrebu.

Studenti će cijepljenjem postići odgovarajuću zaštitu koja će im uvelike olakšati stručnu praksu koju obavljaju u izravnom doticaju s pacijentima. Tom prigodom, Fabijan Jelovčić, student Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izjavio je:

”Cijepio sam se iz dva razloga. Želim se što prije vratiti u kliniku bez straha, a drugo, želim biti primjer drugima. Dolazim iz male sredine i ovime želim dodatno ohrabriti svoje sugrađane da se odluče na cijepljenje protiv bolesti COVID-19.”

Zamjenica ravnatelja HZJZ prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med., istaknula je zadovoljstvo odazivom studenata i povjerenjem koje budući zdravstveni djelatnici imaju prema cjepivima protiv bolesti COVID-19.

”Danas su se cijepili studenti završnih godina medicine i stomatologije, a riječ je o drugoj dozi cjepiva AstraZeneca. Ovo je cijepljenje od velike važnosti jer pokazuje povjerenje budućih zdravstvenih radnika u cjepivo AstraZenaca. HZJZ je od početka imao pozitivan stav prema tom cjepivu u smislu da se svi trebaju cijepiti neovisno od dobi i spolu. Ovo cijepljenje pokazuje kako smo uspješno prenijeli tu poruku”.

Fotogalerija: