Uz zvuke gitare Ante Gela cijepljeno oko 1000 studenata medicine i ostalih zdravstvenih studija

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo danas, 31. svibnja u ŠNZ Andrija Štampar u Zagrebu, cijepljeno je oko 1000 studenata 3. i 4. godine studija medicine i ostalih zdravstvenih studija. Studentima je cijepljenjem uvelike olakšana praksa koju obavljaju u sklopu studija, a svojim odazivom poslali su važnu poruku svim građanima Republike Hrvatske.

„Cijepljenje studenata medicine i stomatologije iznimno je važno jer sudjeluju u liječenju pacijenata. Boravkom u bolnicama i ostalim zdravstvenim ustanovama obavljaju praksu i stoga je bitno da zaštite one kojima je pomoć najpotrebnija. Danas smo ovdje imali jednu dobru i posebnu atmosferu i poslali smo važnu poruku svima da se cijepe čim dobiju prvu priliku.“, izjavila je prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med.

Važnost cijepljenja prepoznaje i Barbara Jalšenjak (22), studentica 3. godine medicine koja je dodala: „Danas sam se cijepila drugom dozom cjepiva. Cijepljenje je iznimno važno jer tako štitimo sebe i druge oko nas. Nadam se da ćemo uskoro početi normalno živjeti“.

Atmosfera na cijepljenju ne mora uvijek biti tiha i ozbiljna, a to je dokazao i glazbenik Ante Gelo koji se odazvao na naš poziv i, na radost zdravstvenog osoblja i studenata, odsvirao nekoliko svima poznatih hitova.

”Cijepio sam se jer dolazim iz branše koja je vrlo pogođena pandemijom COVID-19. Teško mi je i pričati o tome. Malo sviramo i malo putujemo, a to je nešto na što mi glazbenici nismo navikli. Nadam se da idemo prema nekom sigurnijem razdoblju. Preporučujem svima da se cijepe i nadam se dolasku nekih ljepših vremena za sve nas i da ćemo ponovno svirati i putovati kao nekad.”, izjavio je glazbenik Ante Gelo.

Djelić atmosfere u ŠNZ možete pogledati u videu ispod.