Održana CHRODIS PLUS konferencija u Budimpešti

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo uključen je u europski projekt CHRODIS PLUS čiji je cilj zajedničko jačanje kapaciteta i razmjena iskustava i primjera dobre prakse na razini Europske unije u borbi protiv kroničnih nezaraznih bolesti.

U Budimpešti je 14. i 15. svibnja 2019. godine održana CHRODIS PLUS konferencija, jedan od centralnih događaja u projektu, na kojoj je sudjelovao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Na konferenciji je preko 180 stručnjaka iz područja kroničnih bolesti, iz 26 zemalja, sudjelovalo u raspravama i razmjenjivalo iskustva koja su stekli radeći na prvih 20 mjeseci projekta. Cilj konferencije bio je pokazati kakav utjecaj CHRODIS PLUS ima na sustav javnog zdravstva u zemljama članicama Europske unije, s posebnim naglaskom na dokazivanje da dobre prakse, modeli i alati koje projekt implementira, mogu biti prilagođeni različitim nacionalnim i lokalnim prilikama diljem Europe.

Prezentacije i okrugli stolovi bili su grupirani oko nekoliko područja ključnih za projekt: promicanje zdravlja i primarna prevencija, integrirani multimorbiditetni model skrbi, promicanje kvalitete skrbi za osobe s kroničnim bolestima, osnaživanje pacijenata uz pomoć informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT), te zaposlenost i kronične bolesti.

 

Više o CHRODIS PLUS projektu možete saznati na:

HZJZ stranici projekta

Službenoj stranici projekta