Objavljeni novi natječaji u sklopu programa EU4Health

 

 

Četvrti program „EU za zdravlje” (EU4Health) je odgovor Europske unije na utjecaj pandemije COVID-19 na pacijente, medicinsko i zdravstveno osoblje te zdravstvene sustave u Europi.

Program „EU za zdravlje” provodi se putem godišnjih programa rada. U 2022. godini, program „EU za zdravlje” nastavit će ulagati u izgradnju jačih, otpornijih zdravstvenih sustava i utrti put Europskoj zdravstvenoj uniji. S proračunom od preko 835 milijuna eura, radni program za 2022. godinu osigurat će neusporedivu razinu ulaganja EU-a u zdravstvo i osigurati ambiciozno i ​​odlučno djelovanje u četiri fokusna područja: pripravnost na krize, prevencija bolesti, zdravstveni sustavi i zdravstvena radna snaga te digitalizacija.

Program će omogućiti financiranje prihvatljivim subjektima iz država članica i pridruženih trećih zemalja, međunarodnim organizacijama, nevladinim organizacijama i privatnom sektoru u obliku bespovratnih sredstava ili nabave specifičnih usluga. Europska komisija i Izvršna agencija za zdravstvo i digitalno poslovanje (HaDEA) upravljat će programom.

 

Europska zdravstvena i digitalna izvršna agencija (HaDEA) objavila je tri poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru godišnjeg programa rada„EU za zdravlje” 2022.:

EU4H-2022-PJ-11 — Call for proposals on NCDs – cardiovascular diseases and diabetes
EU4H-2022-PJ-12 — Call for proposals on cancer and other NCDs prevention – action on health determinants
EU4H-2022-PJ-14 — Call for proposals to support the roll-out of the second cohort of the inter-speciality cancer training programme

 

Aktivnosti tih projekata će podržati Europski plan za pobjedu protiv raka i EU misiju protiv raka. Više informacija o natječajima možete pronaći na ovoj poveznici.

Upute za prijavitelje možete preuzeti na ovoj poveznici.

Više informacija o načinu prijave možete pronaći ovdje.  Detaljnije upute za prijavu putem Funding & Tenders portala se nalaze na ovoj poveznici.

 

Europska zdravstvena i digitalna izvršna agencija (HaDEA) organizira informativni webinar o 2. valu poziva u sklopu programa „EU za zdravlje” 19 listopada 2022. godine. Agencija će, zajedno s Glavnom upravom za zdravlje i sigurnost hrane (DG SANTE), predstaviti kontekst politike, ciljeve i očekivani učinak, kao i postupak za ovaj val poziva. Cjelovitu agendu i poveznicu za prijavu potražite na ovoj poveznici.

Rok za prijavu na ove pozive je 21. veljače 2023. godine.

 

Više o programu „EU za zdravlje” možete pročitati ovdje.