Okrugli stol o zdravlju mladih u svjetlu cjenovne politike za alkohol i duhanske proizvode

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo će se 21. studenog 2018. g. od 11 do 13 sati održati “Okrugli stol o zdravlju mladih u svjetlu cjenovne politike za alkohol i duhanske proizvode”

Cilj okruglog stola je potaknuti raspravu i razmišljanje o različitim aspektima utjecaja pušenja i pijenja kod mladih na društvo u cjelini uključujući poslodavce različitog profila, a u svjetlu Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, članak 72.

Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici poslodavaca odnosno Hrvatska udruga poslodavaca te predstavnici civilnog društva i nadležnih ministarstava i ustanova.

Uvodno će se u nekoliko kratkih izlaganja izložiti osnovne postavke ove teme vezane za zaštitu javnozdravstvenog interesa populacije: mladi i cijene alkohola i cigareta, alkohol i pušenje kao rizik za kronične nezarazne bolesti, opasnosti alkohola i pušenja na radnom mjestu te troškovi liječenja vezani za alkohol i pušenje. Svoj stav o ovom pitanju će također iznijeti predstavnici HUP-a (Koordinacije duhanskih proizvoda), nakon čega će uslijediti rasprava.


Mjesto događanja
Hrvatski zavod za javno zdravstvo
Rockefellerova 7
Zagreb
Konferencijska dvorana 1. kat