U Zagrebu održana prva od tri planirane edukacije edukatora programa PoMoZiDa

Tijekom dva dana, od 28.do 29. studenog 2019. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu održana je prva od tri planirane edukacije edukatora programa PoMoZi Da.

Edukaciju je predvodila dr. sc. Ljiljana Muslić, klinička psihologinja, voditeljica edukativnoga programa PoMoZi Da u suradnji s pet od ukupno osam članova radne skupine, Bertom Bacinger – Klobučarić, prof. psihologije, Suzanom Fabijanić, dr. med., specijalistica školske medicine, Mirnom Jakšić, dipl. psihologinja, Mihelom Kozinom, prof. psihologije i dr. sc. Darkom Roviš, prof. soc. ped. Uz navedene, u uvodnom dijelu prvog dana s nama je bila i Ivana Biljan, prof., viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge i predstojnica Podružnice Osijek.

Deset polaznika iz osam županijskih zavoda, i to iz Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba, imalo je priliku kroz aktivno sudjelovanje u aktivnostima i vježbama steći potrebna znanja važna za provedbu programa. Aktivnosti i vježbe iz održane edukacije sastavni su dio standardizirane trodnevne edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnozdravstvenog opismenjivanja i učenja vještine pružanja psihološke prve pomoći djeci i mladima. Stečena znanja i vještine moći će se primijeniti u edukaciji odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnog zdravlja djece i mladih.

Ova edukacija sastavni je dio postupka certificiranja 3P edukatora. 3P označava korake pružanja psihološke prve pomoći djeci i mladima tijekom neposrednog razgovora (tri osnovna koraka koji počinju slovom P – Pristupi, Podrži i Potakni)

Program PoMoZi Da je razvijen u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, elementa Zdravstveno obrazovanje, podelementa Mentalno zdravlje (Više o programu pogledajte na sljedećem linku Edukativni program PoMoZi Da – promocija )

Zahvaljujemo svim polaznicima na velikom interesu i iskazanoj motivaciji da s nama u partnerstvu provode edukativni program PoMoZi Da te tako pridonose osnaživanju odgojno-obrazovnih djelatnika u području zaštite mentalnoga zdravlja djece i mladih.

„Zajedno do fondova