Europske mreže škola koje promiču zdravlje “SHE” – stručno usavršavanje nastavnika i koordinatora

U suradnji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo održat će se  stručno usavršavanje nastavnika i koordinatora pri realizaciji projekta Europske mreže škola koje promiču zdravlje, SHE mreža škola.

Tema skupa je „Preventivni programi i pristup obradi sadržaja u SHE srednjim školama u Hrvatskoj“.

Skup će se održati u ponedjeljak, 8. travnja 2019. s početkom u 9.30. sati. Domaćin skupa je III. gimnazija, Kušlanova 52, Zagreb.

Nova platforma hrvatske mreže škola koje promiču zdravlje u srednjoškolskom obrazovanju (Schools for health in Europe- SHE) uspostavljena je u devet srednjih škola u RH.

Promicanje zdravlja u školama možemo opisati kao „bilo koju aktivnost koju poduzimamo kako bismo unaprijedili i/ili zaštitili zdravlje svih unutar školske zajednice“. Promicanje zdravlja u školama uključuje zdravstveno obrazovanje koje se podučava u razredu no ono također uključuje i napore za stvaranjem zdrave školske okoline, školske politike i nastavnog plana i programa. Promicanje zdravlja u školskom okruženju pristup je cijele škole. Ono uključuje više od škole koja provodi aktivnosti promicanja zdravlja. Škola koja promiče zdravlje bavi se zdravljem i blagostanjem na sustavni i integrirani način te ima pisani plan ili politiku škole. Orijentirana je na akcije i sudjelovanje; cijela školska zajednica uključujući učenike, učitelje/ostale djelatnike škole i roditelje, zauzima aktivnu ulogu u donošenju odluka i provedbi aktivnosti. Također se usmjerava na izgradnju kapaciteta što je povezano s razvojem znanja, vještima i obavezivanja članova čitave školske zajednice na promicanje zdravlja i blagostanja.

Program skupa možete vidjeti OVDJE

 

Tagovi