Nakon tri dana cijepljenja bez najavljivanja, uživali smo uz glas Đanija Stipaničeva

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prva tri dana ovoga tjedna cijepilo se oko 2000 građana iz cijele Hrvatske koji se nisu morali prethodno prijavljivati za cijepljenje. Građani su se cijepili prvom dozom cjepiva Pfizer.

Organizacija cijepljenja je prošla bez ikakvih poteškoća i svi građani su uz minimalno zadržavanje primili prvu dozu cjepiva, a unaprijed im je ponuđen termin za primanje druge doze. Ovom prigodom se zahvaljujemo svim građanima koji su cijepljenjem zaštitili vlastito zdravlje i dali svoj doprinos u suzbijanju epidemije COVID-19. Posebno se zahvaljujemo našim djelatnicima i studentima Medicinskog fakulteta koji su uz velike napore, ali uz osmijeh cijepili i savjetovali naše građane.

Cijepio se i poznati pjevač Đani Stipaničev kojeg je drugom dozom cijepila zamjenica ravnatelja HZJZ prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med. Đani je svojim dolaskom i prigodnim koncertom nakon cijepljenja dao veliki doprinos u kampanji „Misli na druge. Cijepi se!“ i svojim primjerom potaknuo i ostale građane koje je pozvao da se na vrijeme odazovu na cijepljenje i tako pomognu u sprječavanju nadolazećeg tzv. četvrtog vala koji nam prijeti u slučaju nedovoljne procijepljenosti.

„Znanost je toliko napredovala zahvaljujući stručnjacima iz cijelog svijeta. Zbilja se trebamo prikloniti njihovu mišljenju jer ne postoji drugi način da pobijedimo ovu bolest. Želimo normalno živjeti punim plućima i baviti se poslovima kojima smo se i prije s ljubavlju bavili. Jedini način da dođemo do toga je cijepljenje.“, izjavio je Đani Stipaničev.

Sve osobe koje su uživale u koncertu Đanija Stipaničeva, cijepljene su protiv bolesti COVID-19.

Cijepljenje bez najavljivanja postala je praksa u cijeloj Hrvatskoj. Primjerice, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ poziva sve punoljetne građane Grada Zagreba na cijepljenje PRVOM dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19. Akcija masovnog cijepljenja provodi se od 29. lipnja do 2. srpnja na punktovima u Domu sportova, Sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina i Srednjoj tehničkoj školi Jelkovec u Sesvetama. Za sve zainteresirane građane osigurane su doze cjepiva Comirnaty, Pfizer – BioNTech, a cijepljenju se može pristupiti od 8 do 12 sati i od 14:30 do 19 sati i bez zakazanog termina.

Fotogalerija: