U Osijeku su provedene aktivnosti „Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku“, projekta “Živjeti zdravo”

U subotu 12.05.2018. u vremenu od 10:00-13:00 sati u Osijeku su provedene aktivnosti  „Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku“, kojima je i započela provedba projekta “Živjeti zdravo“ u Osječko-baranjskoj županiji.

Od 2003. godine 10. svibnja u Europskoj uniji obilježava se dan kretanja, a Osječani su ga danas obilježili s početkom projekta “Živjeti zdravo” Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Građani, članovi udruga, učenici i predstavnici sportskih klubova okupili su se tako danas u osječkom Drvenparku kako bi, svatko na svoj način, dali doprinos obilježavanju ovoga dana i motivirali druge da krenu sa zdravijim načinom života. Organizirana je i provedena tjelesna aktivnost hodanja uz stručne voditelje, besplatno mjerenje krvnog tlaka i provedene su razne aktivnosti u parku za djecu i odrasle.

Današnjim aktivnostima priključile su se i udruge kao što je Klub žena liječenih od raka dojke Mammae Osijek, Udruga obitelji djece s autizmom Dar i Udruga za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, kao i predstavnici Grada i Županije. Dogradonačelnik Boris Piližota se također priključio i istaknuo kako je cilj ovakvih aktivnosti ukazati na važnost redovite tjelesne aktivnosti.