U sklopu projekta Joint Action Healthy Gateways održan dvodnevni program

Koordinator projekta Joint Action organizirao je dvodnevno događanje skupštine namijenjeno nacionalnim koordinatorima svih zemalja uključenih u projekt. Skup je organiziran na HafenCity sveučilištu u Hamburgu 13. i 14. lipnja 2019. godine.

Na skupu su prezentirane dosadašnje aktivnosti u sklopu projekta te su održana predavanja predstavnika vodećih europskih, ali i svjetskih institucija iz područja suzbijanja bolesti i zdravstvene sigurnosti u prometu u okviru javnog zdravstva i zaraznih bolesti. Također su predstavnici zemalja prezentirali primjere dobre prakse iz svojih zemalja u svrhu boljeg razumijevanja implementiranih sustava po državama članicama EU te radu na problemu ujednačavanja standarda za sve članice.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 18 EU zemalja članica projekta, Republike Kine te ključnih dionika iz brojnih institucija: US CDC, CAPSCA, UIC, IMHA, EMSA, FRONTEX, CLIA, EASA, ECDC, WHO, no bitno je napomenuti kako su uključeni i predstavnici iz tvrtki, primjerice Lufthansa.

 

Više informacija o projektu pročitajte na poveznici.