U sklopu projekta Joint Action Healthy Gateways održano okupljanje ključnih dionika RH

 

Zračni, vodeni i kopneni promet, kao glavni oblici transporta ljudi i dobara u Europi igraju važnu ulogu u svakodnevnom životu i ekonomiji, no mogu doprinijeti i potencijalnim prekograničnim zdravstvenim prijetnjama iz prometnog sektora.

U ponedjeljak 27. svibnja 2019. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo održan je sastanak u sklopu radnog paketa 2 (WP2) pri europskom projektu Joint Action Healthy Gateways. Osim predstavljanja projekta, cilj sastanka bila je i promocija intersektoralne suradnje u svrhu prevencije prijetnji po zdravlje, uključujući i transportni prijenos potencijalnih vektora te planiranje odgovora na potencijalne buduće javnozdravstvene izvanredne situacije internacionalnog karaktera.

Zbog osiguravanja i koordinacije intersektoralne suradnje i jačanje kapaciteta za suzbijanje različitih zdravstvenih prijetnji raspravljalo se o djelokrugu suradnih institucija s osvrtom na zakonodavni okvir te trenutno važeće dokumente i postupnike prema kojima obavljaju djelatnosti.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Državnog inspektorata i djelatnika HZJZ-a.

 

Više informacija o projektu možete saznati ovdje.