Hrvatski zavod za javno zdravstvo primio donaciju od milijun kuna

 

Globalna farmaceutska tvrtka Novartis, u čijem sastavu je i Sandoz, prije sedam dana objavila je da će donirati 20 milijuna dolara zemljama koje su najviše pogođene epidemijom koronavirusa. Tako su hrvatske podružnice Novartis i Sandoz, donirale Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo milijun kuna za potrebe obavljanja djelatnosti tijekom epidemije koronavirusom.

Tvrtke Novartis i Sandoz odlučile su tako u ovim izuzetno zahtjevnim vremenima pomoći onako kako mogu, i to onim institucijama kojima je pomoć najpotrebnija. Hrvatska je trenutno u jeku borbe protiv bolesti COVID-19 i Hrvatski zavod za javno zdravstvo jedna je od najvažnijih institucija koja okuplja stručnjake, pruža podršku stručnjacima i javnosti te organizira razne akcije za suzbijanje širenja zaraze, a ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, član je Stožera civilne zaštite RH.

Da bi se postigla temeljna svrha javnog zdravstva, očuvanje i unapređenje zdravlja populacije, prijeko je potrebna dobra suradnja, koordinacija i partnerstvo među dionicima na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, u čemu mreža zavoda za javno zdravstvo na čelu s našim zavodom ima središnje mjesto, a donirana sredstva pomoći će nam upravo u postizanju svega navedenog.