Cijepljena je milijunta osoba!

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja,  premašio je jedan milijun. Ukupno je  utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom, od kojih je dvije doze zaprimilo 300.847 osoba. Time je cijepljeno 24,9%  ukupnog stanovništva, odnosno 30,0% odraslog stanovništva.

„Treba podsjetiti da je prije tjedan dana utrošena milijunta doza cjepiva što uključuje prvu i drugu dozu, da bi evo već tjedan dana kasnije prvu dozu primilo milijun građana. Ovi podaci su najbolji pokazatelj ubrzane dinamike cijepljenja. Zahvaljujmo građanima na odazivu na cijepljenje i na povjerenju koje su iskazali zdravstvenom sustavu!“ istaknuo je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo epidemiolog doc.dr.sc. Krunoslav Capak, prim.dr.med.

Zanimljivo je kako je milijunta cijepljena osoba gospođa Katarina Marić, koja je u petak cijepljena u Domu zdravlja Slavonski Brod u ordinaciji dr. Sunčice Čičić. Hrvatski zavod za javno zdravstvo zahvaljuje gđi. Marić što je svoje iskustvo podijelila s javnosti te osobnim primjerom podržala program cijepljenja.

*uključuje i doze sa statusom nepoznato