Cijepljenje u tvrtkama u punom zamahu

Nakon zaposlenika mesne industrije PIK Vrbovec, uz koordinaciju HZJZ-a  i kvalitetnu organizaciju ZZJZ Koprivničko-križevačke županije, danas je cijepljeno oko 1500 zaposlenika prehrambene i farmaceutske kompanije Podravka. To je samo jedna u nizu tvrtki koja je pokazala interes za cijepljenjem zaposlenika protiv bolesti COVID-19.

“Nastavak cijepljenja zaposlenika u tvrtkama jasno pokazuje kontinuirani interes za cijepljenje i ove grupacije ljudi. Danas je u Koprivnici cijepljeno oko 1500 zaposlenika Podravke i nastavljamo dalje prema raspoloživim količinama cjepiva. Ovom se prigodom zahvaljujem ravnateljici ZZJZ Koprivničko-križevačke županiji, dr. Draženki Vadla i svim zdravstvenim djelatnicima ZZJZ na kvalitetnoj organizaciji punkta za cijepljenje i na dosadašnjem angažmanu u suzbijanju epidemije COVID-19. – izjavila je pomoćnica glavnog koordinatora za cijepljenje i ravnatelja HZJZ prim. Marija Bubaš i naglasila:  “Mobilni timovi HZJZ-a i drugih županijskih zavoda javljaju ohrabrujuće informacije s terena i u punoj brzini cijepe zainteresirane zaposlenike. Cilj procijepljenosti više od polovine građana do kraja lipnja nam je sve bliže.“

“Time se pokazuje velik intenzitet utroška cjepiva koja uz, 1. i 2. prioritetnu skupinu, omogućuju cijepljenje i u esencijalnim industrijama“ – kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak te zaključio: “Povećane količine cjepiva omogućile su nam cijepljenje u 6. brzini mobilizirajući timove Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, županijskih zavoda kao i čitav zdravstveni sustav. Na građanima je da iskoriste ovu sveobuhvatnu dostupnost cjepiva na terenu i dođu do svoje doze.“

U konkretnom primjeru cijepljenja radnih organizacija i ustanova, prioritet su kolektivi s povećanim epidemiološkim rizikom zbog boravka više ljudi kroz duže vrijeme u zatvorenom  prostoru, a prednost se daje onim grupacijama kod kojih se u kraćem vremenskom roku cijepljenjem može obuhvatiti više osoba.

Uz sve veći broj cijepljenja u tvrtkama, nastavljaju se uobičajena cijepljenja u ordinacijama liječnika obiteljske medicine i na mjestima u organizaciji županijskih zavoda za javno zdravstvo, kao i na posebnim punktovima u većim gradovima za masovno cijepljenje građana.

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno ukupno 1.078.103 građana što je 32,08% odraslih osoba, pri čemu je njih 328.176 primilo dvije doze cjepiva.

Cijepljenje protiv COVID-19 u Hrvatskoj i dalje se provodi punim intenzitetom na svim cijepnim mjestima, a građane se poziva da osiguraju svoj termin za cijepljenje putem svih uobičajenih kanala za prijavu.

Foto:

Na fotografiji iznad su dr. sc. Draženka Vadla, dr. med. (ravnateljica ZZJZ Koprivničko-križevačke županije) i gosp. Marinko Beljo – Podravka