Dnevno izvješće o stanju na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 3. lipnja 2014.

Na svim poplavama ugroženim područjima opća epidemiološka situacija je stabilna.
HZJZ koodinira slanje pomoći na teren sukladno aktivnostima i potrebama županijskih ZJZ. Na terenu su danas prisutni, uz timove HZJZ-a, i timovi ZZJZ Grada Zagreba, ZZJZ Istarske i ZZJZ Splitsko-dalmatinske županije na području Vukovarsko-srijemske županije, te timovi zavoda za javno zdravstvo Međimurske, ZZJZ Šibensko-kninske, ZZJZ Požeško-slavonske i ZZJZ Splitsko-dalmatinske županije na području Brodsko-posavske županije.
U Brodsko-posavskoj županiji nastavlja se s provođenjem protuepidemijske deratizacije općina Bebrina i Gornji Bogićevci, a poslijepodne će se provesti adulticidni tretman komaraca iz aviona.
Na području Vukovarsko-srijemske županije intenzivno se radi na izvlačenju preostalih uginulih životinja. Provode se redoviti epidemiološki izvidi. Završena je dezinfekcija Strošinaca i Posavskih Podgajaca, te najvećeg dijela Đurića, gdje je prema dijelu sela koje nije tretirano postavljena dezbarijera. Na području Strošinaca provodi se prema indikaciji biologa larvicidni tretman u kanalima. U poplavljenim naseljima Račinovci, Gunja i Rajevo Selo još uvijek nije moguće započeti s DDD mjerama.
Na susjednim područjima u Bosni (Banja Luka i Distrikt Brčko) je za sada također povoljna epidemiološka situacija, nema prijava zaraznih bolesti.