Početak pilot projekta jedinstvenog obrasca dentalnog statusa

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u skladu s Nacionalnom programom za preventivu i zaštitu oralnog zdravlja sudjeluje u provođenju preventivnih aktivnosti u svrhu unaprjeđenja oralnog zdravlja u Hrvatskoj, koje je prema dostupnim pokazateljima i usporedbama s zemljama Europske unije jedno od najlošijih u ovoj zajednici.

U tijeku provedbe aktivnosti izrađen je pilot projekt koji bi se trebao provoditi u Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Za početak pilot projekta se izradio jedinstveni obrazac dentalnog statusa (tzv. potvrde za školu) kojim se želi osigurati kontinuitet skrbi doktora dentalne medicine za dentalno zdravlje djece, što je osnovni preduvjet za unaprjeđenje oralnog zdravlja.

U provedbi bi trebali sudjelovati timovi doktora školske i sveučilišne medicine i timovi doktora dentalne medicine te bi se sa primjenom započelo u rujnu ove godine.

Pozivamo Vas da se odazovete sudjelovanju u provedbi navedenih aktivnosti te Vas sa zadovoljstvom pozivamo na predstavljanje pilot projekta, koji će se održati 10. lipnja s početkom u 12.30 sati u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u Rijeci, Krešimirova 52a , V. kat, Velika dvorana i 16. lipnja s početkom u 12.30 sati u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Spltsko-dalmatinske županije u Splitu, Vukovarska 46, prizemlje, Biblioteka.

Sastanak će biti prilika za bolje upoznavanje s aktivnostima, mogućim problemima kao i prilika za komentare i prijedloge.