4. Hrvatski simpozij o prevenciji i liječenju početnog raka vrata maternice s međunarodnim sudjelovanjem

 

U povodu  Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice u Zagrebu se 27. i 28. siječnja održava 4. hrvatski simpozij o prevenciji i liječenju početnog raka vrata maternice s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Grada Zagreba – Gradskog ureda za zdravstvo, Klinike za ginekologiju i porodništvo KBC Sestre milosrdnice, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar”, Hrvatskog društva za kolposkopiju i bolesti vrata maternice, Hrvatskog društva za ginekološku endoskopiju i Hrvatske lige protiv raka.

Cilj nam je i na ovom kao i na prethodna tri simpozija okupiti stručnjake brojnih medicinskih specijalnosti koje se multidisciplinarno bave prevencijom i liječenjem početnog raka vrata maternice kako bismo zajedničkim naporima pripomogli u smanjivanju kako pojavnosti tako i smrtnosti od ovoga sijela raka. Upravo je stoga jedna od glavnih tema ovog simpozija posvećena načinima poboljšanja primarne i sekundarne onkološke zaštite žena u prevenciji raka vrata maternice.

Simpozij se danas i sutra održava u hotelu International u Zagrebu s početkom u 10:00 sati. Registracija je predviđena od 08:00 sati.

Tečaj je namijenjen svim zdravstvenim djelatnicima uključenim u prevenciju i rano liječenje raka vrata maternice. Sudjelovanje na simpoziju boduje Hrvatska liječnička komora, a kotizacija se naplaćuje.

Program simpozija pogledajte ovdje.

 

Galerija slika s prvog dana simpozija: