Dodijeljena Nagrada Vesna Andrijević Matovac za 2016. godinu

Nagrada Vesna Andrijević Matovac se u spomen na jednu od osnivačica i prvu predsjednicu Udruge dodjeljuje osobi iz Republike Hrvatske koja je tijekom protekle godine svojim osobnim djelovanjem u svojoj zajednici značajno pridonijela afirmaciji borbe protiv raka dojke, prevencije ove zloćudne bolesti ili podizanju kvalitete života žena oboljelih od raka dojke u svojoj zajednici.

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Gradske skupštine Grada Zagreba, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU je u subotu 18. veljače 2017. gđi. Ljiljani Pranjić dodijelila Nagradu VAM za 2016. godinu. Gđa Pranjić je svojim osobnim primjerom pokazala da je, zahvaljujući suvremenim metodama liječenja i njenoj posvećenosti i suradljivosti, karcinom dojke kronična bolest te je postala uzor brojnim ženama kojima ulijeva hrabrost, optimizam i motivaciju da dignu glavu i bore se za sebe.

Dodjelu nagrade toplim su riječima popratili izaslanik Predsjednice Republike, dr. Madžar, izaslanik Predsjednika Vlade, ministar zdravlja prof. Kujundžić i izaslanica Gradonačelnika grada Zagreba, dr. Stavljenić Rukavina. Dodjeli su prisustvovale i brojne oboljele žene i korisnice Centra za psihološku pomoć SVE za NJU.