U sklopu druge faze trogodišnje nacionalne kampanje „Mi možemo. Ja mogu.“ pokrenute 2016. godine, održana je istoimena javnozdravstvena akcija na Bundeku u cilju promicanja važnosti primarne i sekundarne prevencije uz aktivno uključivanje pojedinaca, osvješćivanje vlastitih mogućnosti, preuzimanje odgovornosti za razvoj zdravijih životnih stilova i sudjelovanje u programima ranog otkrivanja raka. Ova akcija upravo iz ovih razloga stavlja naglasak na poruku „Ja mogu“.

Javnozdravstvenu akciju na Bundeku organizirala je Udruga SVE za NJU je zajedno s Gradom Zagrebom i uz sudjelovanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“. Hrvatski zavod za javno zdravstvo predstavio je Nacionalne programe za rano otkrivanje raka i program „Živjeti zdravo“ te edukativne materijale za prevenciju bolesti srca i krvnih žila.

Građani su se mogli informirati o zdravim načinima života i ulozi pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i oporavku od bolesti, prigodno izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi te se pobliže upoznati s nacionalnim programima za rano otkrivanje raka. Za zainteresirane građane organizirana je šetnja Stazom zdravlja uz prigodnu edukaciju o važnosti pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti.

Svoje programe i aktivnosti predstavile su onkološke udruge Europa Donna, Krijesnica, Ljubav na djelu te Cro ILCO, naglašavajući važnost prevencije i razvoja zdravih životnih stilova u prevenciji bolesti i oporavku onkoloških bolesnika.

Akciji su se pridružile i sportske udruge i klubovi Nordic Walking klub „Zagreb“, BK Bikeri, Joga u svakodnevnom životu i Zagrebački streličarski savez. Posjetitelji su se mogli upoznati s dobrobitima koje donosi bavljenje sportom i aktivno se uključiti pod stručnim vodstvom trenera i učitelja. Akciju je podržao i Središnji državni ured za sport.

Na štandu kampanje „Mi možemo. Ja mogu.“ građani su se upoznali sa ciljevima kampanje i aktivno podržali akciju fotografiranjem s porukom na ruci. Personaliziranu fotografiju s porukom građani su mogli poslati primatelju pomoću aplikacije Hrvatske pošte e-razglednica.

Prisutnima su se obratili predstavnici svih sudionika akcije, jedinstveni u ocjeni da pojedinac ima aktivnu ulogu u očuvanju zdravlja te da je važno stvarati poticajno okruženje za razvoj zdravih životnih stilova.

Dojmovi s Bundeka  mogu se sažeti u rečenici „zdravi građani u zdravom gradu“.  Vedru atmosferu upotpunio je  voditeljski par prijatelja i ambasadora SVE za NJU i kampanje „Mi možemo. Ja mogu.“, Ljiljana Pranjić i Bruno Šimleša, oboje dobitnici Nagrade Vesna Andrijević Matovac.