Online-edukacija: Nadzirano četkanje zubi u vrtićima i školama

U sklopu Nacionalnog programa Zubna putovnica i programa nadziranog četkanja zubi u vrtićima i školama, 28. rujna 2022. godine je održana online-edukacija na temu “Nadzirano četkanje zubi u vrtićima i školama” za provoditelje programskih aktivnosti iz odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova.

Svrha i cilj edukacije su bili usvajanje znanja o prevenciji karijesa, pravilnoj praksi četkanja zubi u vrtićima i školama prema nacionalnim standardima.

Sudionici edukacije su se također upoznali s Nacionalnim programom Zubna putovnica koji ima za cilj unaprjeđenje dentalne zdravstvene zaštite predškolske i školske djece, uključujući i edukaciju o oralnom zdravlju.

Sudionike edukacije pozdravile su dr. sc. Anka Jurišić Kvesić, dr. med. dent., predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu Ministarstva zdravstva i savjetnica ministra zdravstva za dentalnu medicinu, koja je naglasila važnost nastavka provedbe nacionalnog programa i aktivnosti koje doprinose prevenciji karijesa, te Sanja Jelovčić, prof., viša savjetnica za predškolski odgoj iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

U programu edukacije je sudjelovao prof. dr. sc. Hrvoje Jurić, dr. med. dent., specijalist dječje i preventivne stomatologije, predstojnik Zavoda za dječju i preventivnu stomatologiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin, dr. med., specijalist školske i sveučilišne medicine, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr. sc. Anka Jurišić Kvesić, dr. med. dent., predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu Ministarstva zdravstva, mr. sc. Marijana Radić Vuleta, dr. med. dent., iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Dolores Eškinja Kos, mag. med. techn., zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Kockica iz Kršana.

Dodatne informacije o programu dostupne su putem sljedeće poveznice.