Rezultati nagradnog natječaja u izradi infografike „Čuvajmo zdravlje usne šupljine – Kako zube održati zdravima“

Svečana dodjela nagrada za najbolju infografiku u natječaju osnovnih i srednjih škola na temu „Čuvajmo zdravlje usne šupljine – Kako zube održati zdravima“

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Rockefellerova 12, Zagreb, u četvrtak 13. lipnja 2019. godine u 12 sati će se održati svečana dodjela nagrada za najbolju infografiku u nagradnom natječaju za učenike osnovnih i srednjih škola na temu „Čuvajmo zdravlje usne šupljine – Kako zube održati zdravima“.

Natječaj je osmišljen kako bi se potaknulo učenike da steknu potrebno znanje i razviju svijest o zdravlju usne šupljine i njegovom unaprjeđenju.

Ukupno je pristiglo 52 infografike više od 20 škola iz cijele Hrvatske.

Stručno povjerenstvo je izabralo najbolju infografiku u kategoriji radova učenika osnovne škole pod nazivom „Zubi zdravi za osmijeh pravi!“, osnovne škole Stjepana Bencekovića, Horvati – Zagreb, dok je u uži izbor izabran edukativan rad učenika osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja, „Zdravi zubi-zdravo tijelo“.

U kategoriji radova učenika srednje škole nagradu je osvojila Prirodoslovno-grafička škola iz Zadra pod nazivom „Da bi zubi bili čisti, s pastom moramo biti bliski!“. U uži izbor izabran je rad srednje škole Viktorovac iz Siska šaljivog i poučnog naziva „Kupam se svaki dan pa sam čist i uredan“.

Svečanosti dodjele nagrade prisustvovat će učenici i učitelji mentori, članovi pobjedničkih timova i timova iz užeg izbora.

U natječaj su uključeni Hrvatski zavod za javno zdravstvo kao nositelj, u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Stomatološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom komorom dentalne medicine.