Trčanjem protiv depresije i drugih zdravstvenih problema

Svrha inicijative obilježavanja Svjetskog dana zdravlja je usmjeravanje pozornosti na rastući problem depresije i razumijevanje opterećenja koje depresija donosi u živote ljudi, kao i borba protiv stigme i diskriminacije.

Atletski klub Maksimir je u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Centar obilježio ovogodišnji Svjetski dan zdravlja 1. travnja u Parku Maksimir jedinstvenom kros utrkom na 8 km u cilju promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi.  Uz kros utrku, održale su se DJEČJA UTRKA i UTRKA GRAĐANA NA 2 km, u kojoj je sudjelovala Lana Kasumović iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (Služba za promicanje zdravlja) i osvojila izvrsno 2. mjesto u ženskoj konkurenciji te ukupno 11. mjesto.

 

 

 

Smatramo da je ova jedinstvena utrka dobar spoj sportskog, zdravstvenog i turističkog značaja, koja promovira zdrav način života i razmišljanja. Jedan od glavnih ciljeva ove utrke je promicanje sportske rekreacije, unapređenja zdravlja i kvalitete življenja. S obzirom na vrlo pozitivne reakcije na dosad održane dvije utrke, promocija zdravih stilova života nastavila se utrkom i ove godine.