U Zagrebu održana posljednja od tri planirane edukacije edukatora programa PoMoZi Da

Tijekom dva dana, od 18. do 19. veljače 2020. godine u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu održana je posljednja od tri planirane edukacije edukatora programa PoMoZi Da.

Edukaciju je predvodila dr. sc. Ljiljana Muslić, klinička psihologinja, voditeljica edukativnoga programa PoMoZi Da u suradnji s četiri od ukupno osam članova radne skupine, Bertom Bacinger – Klobučarić, prof. psihologije, Suzanom Fabijanić, dr. med., specijalistica školske medicine, Mirnom Jakšić, dipl. psihologinja i dr. sc. Darkom Roviš, prof. soc. ped.

Deset polaznika iz pet županijskih zavoda, i to iz Istarske, Primorsko-goranske, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba, aktivno je sudjelovalo u aktivnostima i vježbama kako bi kroz osobna iskustva nadopunili potrebna znanja važna za provedbu programa. Aktivnosti i vježbe iz održane edukacije sastavni su dio standardizirane trodnevne edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika u području mentalnozdravstvenog opismenjivanja i učenja vještine pružanja psihološke prve pomoći djeci i mladima s problemima mentalnoga zdravlja.

Ova edukacija sastavni je dio postupka certificiranja 3P edukatora. 3P označava korake pružanja psihološke prve pomoći djeci i mladima tijekom neposrednog razgovora (tri osnovna koraka koji počinju slovom P – Pristupi, Podrži i Potakni)

Program PoMoZi Da je razvijen u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, elementa Zdravstveno obrazovanje, podelementa Mentalno zdravlje (Više o programu pogledajte na sljedećem linku Edukativni program PoMoZi Da – promocija )

Zahvaljujemo svim polaznicima i predstavnicima županijskih zavoda na velikom interesu i iskazanoj motivaciji da s nama u partnerstvu provode edukativni program PoMoZi Da te tako pridonose osnaživanju odgojno-obrazovnih djelatnika u području zaštite mentalnoga zdravlja djece i mladih.

 

 

“Zajedno do fondova EU”