Dana 14. i 15. rujna 2023. u Osijeku je održan 14. međunarodni znanstveno-stručni skup – HRANOM DO ZDRAVLJA.
Na ovogodišnjem Kongresu cilj je bio okupiti stručnjake iz akademske zajednice i industrije, nutricioniste, prehrambene tehnologe, farmaceute, doktore medicine te sve koje zanima hrana i njezin utjecaj na zdravlje.
Predstavnica HZJZ-a Tea Agić, mag. chem., sudjelovala je na konferenciji s usmenim izlaganjem zajedno s kolegicama iz mesne industrije PIK Vrbovec na temu „CLEAN LABEL – RAZVOJ LINIJE MESNIH PRERAĐEVINA BEZ ADITIVA“.
Kolegice Agić, Rečić, Piškor, Posavec i Ladan su sudjelovale s prezentacijom postera na temu „VALIDATION OF MEAT PRODUCTS WITHOUT NITRITE AND NITRATE SALTS“, koji je izrađen u sklopu projekta KK.01.2.1.02.0351 “CLEAN LABEL – Razvoj linije mesnih prerađevina bez aditiva“.