Sudjelovanje na 14. međunarodnom znastveno – stručnom skupu ‘Hranom do zdravlja’

Dana 14. i 15. rujna 2023.  u Osijeku je održan 14. međunarodni znanstveno-stručni skup – HRANOM DO ZDRAVLJA.

Na ovogodišnjem Kongresu cilj je bio okupiti stručnjake iz akademske zajednice i industrije, nutricioniste, prehrambene tehnologe, farmaceute, doktore medicine te sve koje zanima hrana i njezin utjecaj na zdravlje.

Predstavnica HZJZ-a Tea Agić, mag. chem., sudjelovala je na konferenciji s usmenim izlaganjem zajedno s kolegicama  iz mesne industrije PIK Vrbovec na temu „CLEAN LABEL – RAZVOJ LINIJE MESNIH PRERAĐEVINA BEZ ADITIVA“.

Kolegice Agić, Rečić, Piškor, Posavec i Ladan su sudjelovale  s prezentacijom  postera na temu „VALIDATION OF MEAT PRODUCTS WITHOUT NITRITE AND NITRATE SALTS“, koji je izrađen u sklopu projekta KK.01.2.1.02.0351 “CLEAN LABEL – Razvoj linije mesnih prerađevina bez aditiva“.