Dnevno izvješće o stanju na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 4. lipnja 2014.

Na svim poplavama ugroženim područjima opća epidemiološka situacija je stabilna.

HZJZ koodinira slanje pomoći na teren sukladno aktivnostima i potrebama županijskih ZJZ. Na terenu su danas prisutni, uz timove HZJZ-a, i timovi ZZJZ Grada Zagreba, ZZJZ Međimurske i ZZJZ Primorsko-goranske županije na području Vukovarsko-srijemske županije, te timovi zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke, ZZJZ Primorsko-goranske i ZZJZ Istarske županije na području Brodsko-posavske županije.

U Brodsko-posavskoj županiji nastavlja se s provođenjem protuepidemijske deratizacije na području općine Bebrina, Slavonskog Šamaca i Stare Gradiške.

Na području Vukovarsko-srijemske županije djelatnici policije, vatrogasaca i civilne zaštite i dalje intenzivno provode aktivnosti asanacije, čišćenja poplavljenih kuća i septičkih jama, te izvlače preostale uginule životinje. Epidemiolozi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i županijskih zavoda za javno zdravstvo kontinuirano provode epidemiološke izvide. Završena je dezinfekcija Strošinaca i Posavskih Podgajaca. Na području Strošinaca i Đurića provodi se larvicidni tretman u kanalima. U poplavljenim naseljima Račinovci, Gunja i Rajevo Selo još uvijek nije moguće započeti s DDD mjerama budući da se one mogu započeti samo u objektima koji su u potpunosti očišćeni od mulja, naplavina i otpada. U Gunji stručni timovi utvrđuju mehaničku stabilnost i otpornost poplavljenih zgrada.

Na susjednim područjima u Bosni (Banja Luka i Distrikt Brčko) je za sada također povoljna epidemiološka situacija, nema prijava zaraznih bolesti.

Tagovi