Dnevno izvješće o stanju na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 7. lipnja 2014.

Na svim poplavama ugroženim područjima opća epidemiološka situacija je stabilna.

HZJZ koodinira slanje pomoći na teren sukladno aktivnostima i potrebama županijskih ZJZ-a.  Na području Vukovarsko-srijemske županije su danas prisutni, uz tim HZJZ-a, i dva tima ZZJZ Primorsko-goranske županije, a dva tima ZZJZ Istarske županije i dva tima Splitsko-dalmatinske županije su u dolasku i radit će na dezinsekciji.

Na području Račinovaca započela je dezinfekcija i deratizacija, a dezinsekcija je provođena na području općina Vrbanja, Gunja i Drenovci od strane privatnih tvrtki. Preko volonterske službe započeta je  podjela dezinfekcijskog sredstva stanovnicima u poplavljenim selima za dezinfekciju u kući, i to prvenstveno za dezinfekciju stvari koje nisu uništene u poplavi, uz popratne upute o načinu njegovog korištenja. U naseljima Vrbanja, Soljani i Posavski Podgajci uspostavljena je normalna vodoopskrba i stanovnici mogu normalno koristiti vodu za piće i ostale potrebe. U naseljima Drenovci, Rajevo selo, Đurići, Račinovci i Strošinci vodoopskrbna mreža je pod tlakom (isprana i dezinficirana) i voda se može koristiti u tehnološke svrhe, ali ne i za piće i kuhanje. Na ulazu u naselje Gunja je hidrant i voda se može koristiti u tehnološke svrhe. U Gunji stručni timovi utvrđuju mehaničku stabilnost i otpornost  poplavljenih zgrada.

Na susjednim područjima u Bosni je za sada također povoljna epidemiološka situacija, nema prijava zaraznih bolesti.

Tagovi