Dnevno izvješće o stanju na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 8. lipnja 2014.

Na svim poplavama ugroženim područjima opća epidemiološka situacija je stabilna.
HZJZ koodinira slanje pomoći na teren sukladno aktivnostima i potrebama županijskih ZJZ. Na području Vukovarsko-srijemske županije su danas prisutni, uz tim HZJZ-a, i dva tima ZZJZ Primorsko-goranske županije, dva tima ZZJZ Istarske županije i dva tima Splitsko-dalmatinske županije.
Na području Račinovaca se provodi dezinfekcija i deratizacija. Stanovništvo je započelo s čišćenjem kuća i na području Rajeva Sela i Gunje. Timovi ZZJZ provode monitoring komaraca i na osnovu rezultata proveden je adulticidni tretman u naseljima Cerni, Gradištima, Babinoj gredi, Štitarima, Šiškovci, dok je u Rajevom Selu, Gunji, Toploli i Padežu proveden larvicidni tretman na lokacijama na na kojima su uočene ličinke. U naseljima Vrbanja, Soljani i Posavski Podgajci uspostavljena je normalna vodoopskrba i stanovnici mogu normalno koristiti vodu za piće i ostale potrebe. U naseljima Drenovci, Rajevo selo, Đurići, Račinovci i Strošinci vodoopskrbna mreža je pod tlakom (isprana i dezinficirana) i voda se može koristiti u tehnološke svrhe, ali ne i za piće i kuhanje. Na ulazu u naselje Gunja je hidrant i voda se može koristiti u tehnološke svrhe. U Gunji stručni timovi utvrđuju mehaničku stabilnost i otpornost poplavljenih zgrada. Na susjednim područjima u Bosni je za sada također povoljna epidemiološka situacija, nema prijava zaraznih bolesti.

Tagovi