Mi možemo. Ja mogu.

Udruga SVE za NJU zajedno s Gradom Zagrebom uz sudjelovanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“ organizira javnozdravstvenu akciju u cilju promicanja primarne i sekundarne prevencije. U subotu, 27. svibnja, će se građani od 10 do 13 sati moći informirati o zdravim načinima života te ulozi pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i oporavku od bolesti.

Svoje će programe predstaviti Hrvatski zavod za javno zdravstvo i NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, različite sportske udruge s područja Grada Zagreba te udruge pacijenata, a građani će prigodno moći izmjeriti krvni tlak, šećer u krvi i uključiti se u edukativnu šetnju Stazom zdravlja kao i u različite sportsko-rekreativne sadržaje.

 

Javnozdravstvena akcija na Bundeku je nastavak Projekta Mi možemo. Ja mogu. koji je Udruga SVE za NJU pokrenula 2016. godine s partnerima Koalicijom udruga u zdravstvu, Hrvatskom poštom, Udrugom studenata medicine CroMSIC i tvrtkom Roche. Ovaj je put naglasak na porukama Ja mogu. Građani će se moći uključiti u akciju fotografiranjem s porukom prema svom izboru i slanjem besplatne e-razglednice sa svojom fotografijom. Razglednica u fizičkom obliku dostavit će se poštom izabranom primatelju s adresom u Hrvatskoj.

Pozivamo sve građane da nam se pridruže na Bundeku i po svom izboru uključe u programom predviđene aktivnosti.