Dnevno izvješće o stanju na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 1. lipnja 2014.

Na svim poplavama ugroženim područjima opća epidemiološka situacija je stabilna.
HZJZ koodinira slanje pomoći na teren sukladno aktivnostima i potrebama županijskih ZJZ-a. Na terenu su danas, uz timove HZJZ-a, ZZJZ Grada Zagreba i ZZJZ Osječko-baranjske županije na području Vukovarsko-srijemske županije, a timovi zavoda za javno zdravstvo Istarske, Splitsko–dalmatinske i Varaždinske županije su prisutni na području Brodsko-posavske županije. Dezinfekcija je završena u Sisačko-moslavačkoj, a u Požeško-slavonskoj dezinfekcije i deratizacije. U Brodsko-posavskoj županiji provodi se deratizacija općina uz rijeku Savu koje su bile ugrožene poplavama.
Na području Vukovarsko-srijemske županije intenzivno se radi na izvlačenju preostalih uginulih životinja.Provode se redoviti epidemiološki izvidi. U poplavljenim naseljima Račinovci, Gunja i Rajevo Selo još uvijek nije moguće započeti s DDD mjerama. U Strošincima je dezinfekcija završena, a u selu Đurići u najvećem dijelu dok je prema dijelu sela koje nije tretirano postavljena denz-barijera.
Na susjednim područjima u Bosni (Banja Luka i Distrikt Brčko) je za sada također povoljna epidemiološka situacija, nema prijava zaraznih bolesti.

Tagovi