Dnevno izvješće o stanju na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 2. lipnja 2014.

Na svim poplavama ugroženim područjima opća epidemiološka situacija je stabilna.
HZJZ koodinira slanje pomoći na teren sukladno aktivnostima i potrebama županijskih ZJZ. Na terenu su danas prisutni, uz timove HZJZ-a, i timovi ZZJZ Grada Zagreba i ZZJZ Splitsko–dalmatinske županije na području Vukovarsko-srijemske županije, te timovi zavoda za javno zdravstvo Istarske, ZZJZ Šibensko-kninske, ZZJZ Međimurske i ZZJZ Požeško-slavonske županije na području Brodsko-posavske županije. Dezinfekcija je završena u Sisačko-moslavačkoj, a u Požeško-slavonskoj dezinfekcija i deratizacija. U Brodsko-posavskoj županiji provodi se deratizacija općina Bebrina i Gornji Bogićevci.
Na području Vukovarsko-srijemske županije intenzivno se radi na izvlačenju preostalih uginulih životinja. Provode se redoviti epidemiološki izvidi. U poplavljenim naseljima Račinovci, Gunja i Rajevo Selo još uvijek nije moguće započeti s DDD mjerama. U Strošincima je dezinfekcija završena, a u selu Đurići u najvećem dijelu, dok je prema dijelu sela koje nije tretirano postavljena dezbarijera.
Na susjednim područjima u Bosni (Banja Luka i Distrikt Brčko) je za sada također povoljna epidemiološka situacija, nema prijava zaraznih bolesti.

Tagovi