Dnevno izvješće o stanju na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 25. svibnja 2014.

U svim poplavljenim područjima voda je u povlačenju. Opća epidemiološka situacija je stabilna, niti na jednom od ugroženih područja ne bilježi se porast broja oboljelih niti grupiranje oboljelih od određene zarazne bolesti.
HZJZ koodinira slanje pomoći na teren sukladno aktivnostima i potrebama županijskih ZJZ-a. Na terenu su danas, uz timove HZJZ-a, prisutni timovi iz ZJZ-a Andrija Štampar i Varaždinske županije, a ZJZ Istarske županije šalje tim i opremu za DDD u Sisak. Županijski ZJZ prikupljaju informacije potrebne za izradu operativnih planova sanacije terena. Krajnji rok za dostavu je ponedjeljak. U Požeško-slavonskoj županiji nastavljaju se postupci dezinfekcije i deratizacije u zahvaćenom području.
Na susjednim područjima u Bosni (Banja Luka i Distrikt Brčko) je za sada također povoljna epidemiološka situacija, nema prijava zaraznih bolesti.

Tagovi