Dnevno izvješće o stanju na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije 27. svibnja 2014.

Na svim poplavljenim područjima voda je u povlačenju. Opća epidemiološka situacija je stabilna, budući da se niti na jednom od ugroženih područja ne bilježi porast broja oboljelih niti grupiranje oboljelih od određene zarazne bolesti.
HZJZ koordinira slanje pomoći na teren sukladno aktivnostima i potrebama županijskih ZJZ. Na terenu su danas uz timove HZJZ-a prisutni i timovi zavoda za javno zdravstvo Istarske te Virovitičko-podravske županije. U Sisačko-moslavačkoj i Požeško-slavonskoj županiji nastavljaju se postupci dezinfekcije i dezinsekcije, a na području Brodsko-posavske županije provodi se monitoring larvi u vodama stajaćicama i zaobalnim vodama, te adulticidni tretman grada Nove Gradiške i općina Gornja Vrba i Klakar, koji je jučer zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta bio odgođen.
Na susjednim područjima u Bosni (Banja Luka i Distrikt Brčko) je za sada također povoljna epidemiološka situacija, nema prijava zaraznih bolesti.

Tagovi