Prva županijska konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti u Virovitici

Pod visokim pokroviteljstvom ministra zdravlja Republike Hrvatske, 27. listopada 2014. godine u prostorijama Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici s početkom u 14 sati održat će se Prva županijska konferencija o prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Riječ je o prvoj u nizu konferencija koje će se održavati po hrvatskim županijama u sklopunacionalne kampanje “Živjeti zdravo”. Konferencija je namijenjena predstavnicima jedinica regionalne uprave i lokalne samouprave (županima, predstavnicima županijske i gradske skupštine, članovima savjeta za zdravlje, djelatnicima upravnih odjela za zdravstvo i dr.), rukovodećim osobama zdravstvenih, socijalnih, školskih i sportskih ustanova, predstavnicima komora i udruga u zdravstvu, menadžerima poslovnog sektora koji djeluju u zdravstvu, zdravstvenim djelatnicima,predstavnicima pacijenata i nevladinog sektora te predstavnicima poslovnih subjekata koji žele skrbiti o zdravlju svojih djelatnika.

Na Konferenciji će se, osim predstavljanja Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“, također govoriti o smjernicama i ciljevima javnozdravstvenog sektora, javnozdravstvenom stanju u Virovitičko-podravskoj županiji, te o ulozi javnih ustanova u smanjivanju broja oboljelih od kardiovaskularnih bolesti.

U sklopu Konferencije održat će se i radionica za regionalnu upravu i lokalnu zajednicu Kako djelovati preventivno od osobne do županijske razine te Okrugli stol pod nazivom Implementacija projekata i aktivnosti Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ na kojem će biti predstavljeni primjeri uspješne provedbe projekata iz pojedinih županija.