Edukacija djelatnika HZZO-a o načinima ostvarivanja primjerenog kontakta s osobama s invaliditetom

U okviru provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, Odjel za zaštitu zdravlja vulnerabilnih skupina Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) je organizirao edukaciju djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) o načinima ostvarivanja primjerenog kontakta s ovom izrazito vulnerabilnom populacijom.

Edukacija je 13. lipnja 2018. god. održana na Medicinskom fakultetu u Zagrebu za oko 50 djelatnika HZZO-a koji u svakodnevnom radu dolaze u kontakt s osobama s invaliditetom. Skup su pozdravili gosp. Dario Jurišić, zamjenik Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, gđa Marica Mirić u ime Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) te gđa. Maja Cvetojević u ime Ministarstva zdravstva.

Edukaciju su, kao i uvijek na ovakvim skupovima, održale osobe s invaliditetom ili njihovi predstavnici za svaku vrstu invaliditeta. Na edukaciji je prezentirana i brošura o načinima ostvarivanja primjerenog kontakta s osobama s invaliditetom, koju je HZJZ izradio u suradnji s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom te predstavnicima udruga za svaku vrstu invaliditeta.