Spolno zdravlje – ljetna kampanja “Nema maženja bez paženja”

I ove godine krećemo sa ljetnom kampanjom „Nema maženja bez paženja“

 U sklopu projekta Živjeti zdravo čija voditeljica je prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, dr. med., spec. epidemiologije i ove godine provodimo javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja „Nema maženja bez paženja“, koja počinje 15. lipnja i traje do  04. rujna 2021.

Od 15. lipnja do 04. rujna 2021., Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta Živjeti zdravo provodi ljetnu javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja pod već poznatim sloganom Nema maženja bez paženja.

Prema podatcima posljednjeg istraživanja HBSC (Health Behaviour in School-aged Children) provedenog na 15-godišnjacima, 23 % dječaka i 6 % djevojčica izjavilo je da su imali spolni odnos, a od toga 40 % dječaka i 50 % djevojčica nije pri tome koristilo zaštitu.

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora. Od iznimne je važnosti omogućiti mladima pristup točnim i provjerenim informacijama.

U sklopu ovogodišnje kampanje Nema maženja bez paženja provodimo online edukaciju putem objava na  društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane darivat ćemo poklon paketima Nema maženja bez paženja!

Tijekom ljetnih mjeseci, putem info panoa, svlačionica na plažama diljem Republike Hrvatske i plakata u ljekarnama bit će prikazane preventivne poruke kako bismo potaknuli svijest svih građana, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja što će doprinijeti vidljivosti kampanje na nacionalnoj razini. Pozivamo sve zainteresirane da svakog tjedna šalju i podijele s nama fotografije/videozapise pored naših plakata, info panoa i svlačionica na plažama. Uključite se i podijelite s nama i vaše slogane na temu spolnog zdravlja. Najoriginalnije darujemo poklon paketima Nema maženja bez paženja!

Sve detaljne informacije dostupne su  i na svim društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo.

Brošura Vi imate pitanja-Mi imamo odgovore!

Ovim putem pozivamo vas na odgovorno spolno ponašanje i očuvanje spolnog i reproduktivnog zdravlja!