Nadzirano četkanje zubi u vrtićima i školama – edukativna radionica

Nadzirano (organizirano) četkanje zubi u vrtićima i školama je učinkovita mjera u poboljšanju oralnog zdravlja djece i prevenciji karijesa te usvajanju redovitih navika održavanja oralne higijene od najranije dječje dobi. Vrtići i škole mogu pružiti prikladno okruženje za provođenje programa nadziranog četkanja zubi.

Četkanje zubi će se provoditi sukladno standardima za program nadziranog četkanja zubi u vrtićima i školama. Standardi uključuju organizaciju, učinkovitu preventivnu praksu, prevenciju i kontrolu zaraze te modele četkanja u suhim prostorima i nad umivaonikom, koji će se prikazati tijekom radionice uz praktičnu vježbu procedure nadziranog četkanja.

Sudionici radionice će se upoznati s programima unaprjeđenja oralnog zdravlja i prevencije karijesa osobito kod djece, educirati o pravilnoj praksi četkanja zubi u vrtićima i školama te također educirati o pravilnoj prehrani. Za potrebe organizacije nadziranog četkanja zubi, besplatne četkice, paste za zube i stalke vrtićima i školama uključenim u program ustupa tvrtka P&G, s markom Oral B.

Jednodnevna radionica „Nadzirano četkanje zubi u vrtićima i školama“ koju organizira Hrvatski zavod za javno zdravstvo u okviru rada Nacionalnog povjerenstva za djelatnost dentalne medicine Ministarstva zdravstva namijenjena je odgajateljima i učiteljima 1. razreda osnovne škole te zdravstvenim voditeljicama dječjih vrtića i medicinskim sestrama iz timova školske medicine te će se održati 29. siječnja 2020. godine u Edukacijskom centru s početkom u 10 sati, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 12, Zagreb.

Ovdje pogledajte program radionice (PDF, 43.7 KB)