Edukacija “Načini ostvarivanja primjerenog kontakta i specifičnosti zdravstvene skrbi za osobe s invaliditetom”

U okviru provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, Odjel za zaštitu zdravlja vulnerabilnih skupina Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) kontinuirano provodi edukacije zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika o načinima ostvarivanja primjerenog kontakta i specifičnostima zdravstvene skrbi za ovu vulnerabilnu populaciju.

Najnovija edukacija je održana 4. prosinca 2018. godine na Medicinskom fakultetu za oko 20 medicinskih vještaka i ostalih djelatnika Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) koji dolaze u direktan kontakt s osobama s invaliditetom.

Uvodnu riječ dala je Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, dipl. oec., a zatim se nazočnima obratila Marica Mirić u ime Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), Jasenka Sučec, dipl. soc. rad., pomoćnica ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, te  doc. dr. sc. Tomislav Benjak, dr. med., pomoćnik ravnatelja za kvalitetu HZJZ-a.

Predavači su bili predstavnici krovnih udruga i saveza osoba s invaliditetom, a prisutnima je podijeljena informativna brošura „Načini ostvarivanja primjerenog kontakta i specifičnosti zdravstvene skrbi za osobe s invaliditetom“ koja je nastala u suradnji HZJZ-a, Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i udruga predstavnika različitih vrsta invaliditeta.