I u Vinkovcima predstavljen nastavak pilot projekta jedinstvenog obrasca dentalnog statusa „Zubna putovnica“

zub_vkU organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima je 13. prosinca 2016. godine u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, održan stručni sastanak na kojem je predstavljen jedinstveni obrazac dentalnog statusa „Zubna putovnica“ kod upisa u prvi razred osnovne škole.

Od 2017. godine, uz Primorsko-goransku, Splitsko-dalmatinsku i Sisačko-moslavačku županiju pilot projekt se počinje provoditi i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tijekom pilot projekta se želi unaprijediti pregled kod doktora dentalne medicine te potaknuti djecu i roditelje na stjecanje navika redovitih pregleda što je temelj očuvanja oralnog zdravlja.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, dr. Kata Krešić je uvodnim pozdravnim riječima pohvalila sve aktivnosti koji su usmjerene poboljšanju oralnog zdravlja, odnosno zdravlja općenito, a prisutne je u ime Ministarstva zdravstva pozdravila predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu, dr. sc. Anka Kvesić Jurišić te prof. dr. sc. Hrvoje Jurić, predsjednik Radne skupine za preventivu i promicanje oralnog zdravlja.

Dr. Marijana Radić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je predstavila pilot projekt i obrazac dentalnog statusa „Zubna putovnica“.

Na stručnom sastanku su bili prisutni brojni doktori dentalne medicine i specijalisti školske medicine te predstavnica HZZO-a, voditeljica Područne službe Vinkovci, Vlatka Gluhaković, dipl. oec., kao i predstavnici županijskog ureda za zdravstvo, županijskih domova zdravlja i bolnice.

Povezivanje timova specijalista školske medicine i doktora dentalne medicine bi trebalo pridonijeti i osigurati bolje praćenje zdravlja usne šupljine od polaska u školu i dalje tijekom nastavka školovanja, a dječje osmijehe učiniti zdravijim i sretnijim.

 

Dnevnik Vinkovačke televizije u kojem je prilog o ovom skupu i predstavljenom projektu (11:35 – 15:20 minuta).

Video

Galerija